גמילה מהרואיןהרואין הוא סם ממכר ממשפחת האופיאטים, והגמילה ממנו נחשבת לקשה ביותרprecios xenical costa rica. פוטנציאל ההתמכרות הגדול של ההרואין מוביל להתפתחות תסמונת גמילה קשה ביותר ולקושי רב להיגמל מהסם. במקרים רבים, ה"קריז" שמפתחים המכורים גדול מאוד, ולא מאפשר להם להיגמל אלא באשפוז ותוך שימוש בתחליפי סם.

ככל שניסיונות הגמילה מתבצעים בשלב מוקדם יותר של ההתמכרות, סיכויי ההצלחה עולים, ולכן קיימת חשיבות עליונה לזהות את המכורים בשלב מוקדם ולטפל בהם באופן מיידי. תהליך הגמילה משתנה בהתאם לאופי המכור והרקע שלו, אך כמעט בכל המקרים משתמשים בתחליף סם שנקרא מתדון – אנלוג לאופיאט אשר מקל בצורה משמעותית על תסמיני הגמילה ומאפשר למכורים להתגבר עליהם בצורה טובה.

מלבד המתדון, קיימות תרופות נוספות המשמשות את הנגמלים ובמקרים קיצוניים יותר תהליך הגמילה נעשה בהרדמה כללית. כמו כן, בטיפולי הגמילה קיים דגש רב על טיפול התנהגותי ונפשי.

דה טוקסיפיקציה של המכורים להרואין

השלב הראשון והחשוב ביותר של תהליך הגמילה מהרואין הוא דה טוקסיפיקציה – תהליך בו מסירים את התלות הגופנים של הגוף בהרואין. פוטנציאל ההתמכרות האדיר של ההרואין גורם להופעת סימני גמילה קשים ביותר שלא מאפשרים למכורים להפסיק להשתמש בסמים, ועל כן מתחילים בתהליך הדה טוקסיפיקציה אשר בטכניקות שונות גורם להורדת התלות של הגוף בהרואין והעלמות תסמיני הגמילה.

לאחר שלב זה, גופם של המכורים הופך לנקי מסמים, והם יכולים להמשיך בשלבי תכנית הגמילה. שלב הדה טוקסיפיקציה הוא קשה ביותר, ומתבצע לכן בדרך כלל באשפוז מלא. המשך תהליך הגמילה מתבצע אם כן לאחר שהמכור כבר נקי, ומתמקד בטיפול התנהגותי ותמיכתי, המתבצע בסוגים שונים של מסגרות – קהילה סגורה, מסגרת יומית, קבוצות תמיכה ועוד.

טיפול במתדון

אחת הבעיות הקשות ביותר של מכורים להרואין היא תסמונת הגמילה הקשה, ולשם כך נעשה שימוש במתדון. המתדון הוא אנלוג לאופיאט, הנמצא בשימוש במשך יותר מ-30 שנה ונחשב לאחד החומרים המוצליחים בתהליך הדה טוקסיפיקציה והגמילה משימוש בהרואין. מתדון גורם להשפעה דמויית הרואין למשך 24-36 שעות, ובכך מונע את הופעת תסמונת הגמילה.

השימוש במתדון מפחית את הכמיהה לסם ומוריד את התלות הגופנית בתרופה, בעיקר מכיוון שאינו גורם לתחושת ההנאה והאופוריה כמו ההרואין ונגזרות אחרות של אופיאטים (כמו מורפין). השימוש במתדון בטוח מבחינה בריאותית גם לשימוש ארוך טווח, וקיימים נגמלים שמשתמשים בו גם לאורך 10 שנים. בשילוב עם טיפול התנהגותי, המתדון גורם להפחתת השימוש בסם ואף לגמילה מוחלטת.

תרופות נוספות

קיימות תרופות נוספות המשמשות בשלב הדה טוקסיפיקציה ועוזרות להקלה על תסמונת הגמילה ולהבאת המטופלים למצב בו תופסק התלות הגופנית בסם.

טיפול התנהגותי

בשילוב עם הטיפול התרופתי, הנגמלים מהרואין חייבים לעבור טיפול התנהגותי במשך שנים רבות. הטיפול ההתנהגותי כולל התערבויות בדרכים שונות, כמו טיפול התנהגותי קוגניטיבי, סדנאות, שיחות מוטיבציה ועוד דרכים רבות. הטיפול ההתנהגותי מתבצע לרוב במסגרות סגורות כמו קהילה טיפולית או מרכזי גמילה מסמים, אך יכול כמובן להתקיים גם במסגרות פתוחות כמו קבוצות תמיכה וכו'.

כמו כן, יש להוסיף כי בגמילה מסמים קשים כמו הרואין, ישנה חשיבות רבה של הנגמל על הקפדה של תזונה בריאה  בגמילה שמסייעת לבניית הגוף ושיקומו בזמן הגמילה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן